lørdag 20. mars 2010

Fullstendig rysta og sjokkert

På tysdag hadde vi besøk av bygningskontrolløren og vi fekk tildelt ferdigattest frå kommunen om at vi no kunne flytte inn formelt. Huset var kontrollert og gjennomgått og vi trudde at alle problem vi har hatt til no var dei siste. Der tok vi grundig feil.

Eg oppdaga at gangen, badet og vaskerommet var fylt med vatn no i ettermiddag. Espen hadde tatt seg eit bad og alt vatnet kom opp av sluken. Ein rørleggar kom ut for å sjå på saken og det viste seg at vi ikkje hadde avløpsrør ein meter utanfor huset og inn til kloakktanken! Er det mogleg?! Alle som var her var djupt rysta, sjokkert og oppgitt over kva som har skjedd. Rørleggaren som har vore her på huset seier at han ikkje har anvar for nokon ting utanfor 1 meter, men samstundes har han sagt at alt er klart til å koble på septikktanken/biovacen og at det er klart til å flytte inn. Kommunen har fått kontrollerklæringar på at huset er innflytningsklart, og dette inkluderer vel også sanitæranlegget? Vi skal ringe kommunen kl 8 på mandag. Her må ein oppvask til. Utanfor er det dopapir og alt anna du skyller ned i do... Takk og lov for at det ikkje er sol og varme grader.

14 kommentarer:

Astrid Marie Vie sa...

Oioioi... Skulle ikkje tru det gikk an å oversjå ein so grov mangel! Det er rart kor fort ein fråskriv seg ansvaret når noko går gale. Håpar det ordnar seg fort!
God helg vidare.
*Klem* Astrid

Kathrine sa...

Å herre jesus er det virkelig mulig???? Kjenner jeg blir veldig sint på deres vegne! Hold deg rimelig rolig, men forbannet når du ringer på mandag!!

Marita sa...

Nei no må det vel vere nokkKKKkkkk!!!! alt enn skal bli utsett for :( Gleda mej te dokke kjem oppover og sjølvsagt skal du få låne vogn til Emil :)):)) KLEM

Husdraumen/Anita sa...

HæH?!?!
Det er ikkje mogleg!?!
Sitatet "Du kan ikkje stole på ein mann" som onkelen min høgt proklamerte som godt råd då vi byrja å bygge byrjar å passe veldig godt...
Skal ein verkeleg passe på slike ting sjølv som husbyggar?!!?!?!
Djupt sjokka her og...

Eirin sa...

og jeg er rysta og sjokkert på deres vegne!
det er rett og slett ikke til å tro!
du må holde oss oppdatert på utviklingen her. lykke til i morgen! en skjennepreken er virkelig på sin plass!

Anonym sa...

Fytti rakkeren....det e nåken som ikkje he gjort jobben sin i alle fall!!

Klem klem fra Siv

Kathrine sa...

Vi mangler nok fliser ja - i dusjhkørnet, på gulvet.....Kjedelig, men sant! På bildene er de dekt av papp og slikt!

Aud-Marte sa...

Hjelpe mej! Som om ikkje d he vore nok styr no.... For noken hønsehjerne so he jobba der! Håpa d ordna sej fort!
klem :)

Lakka sa...

Sjokkert!!! Men neppe overrasket... Er det mulig??! Nei, nå har dere vel vært igjennom nok. Håper det ordner seg denne gangen også. Det gjør jo gjerne det, men utrolig frustrerende i øyeblikket. Krysser fingrene for dere :-)


Lakka

Hvit Pepper sa...

Gurimalla...er det mulig..
Det er helt utrolig hva en må passe på selv under et slikt prosjekt..skulle tro det var derfor en hadde en byggeleder..(vår er totalt udugelig), og at en som rørlegger / elektriker hadde en viss yrkesstolthet..skammelig..
Legger meg til som følger, og legger deg i blogglista mi jeg om det er greit?
vil gjerne lese mer her inne, og få med meg innlegget ditt om hva en bør passe på..før det er for sent..
Håper virkelig ting ordner seg, og at de rette tar ansvar..
Håper du får en fin uke, tross en forferdelig start..:)

Pia sa...

Huff da, høres ikke greit ut! Håper dere får ordna opp!

Marie sa...

Fytti! Eg hadde vært forbanna hadde noe sånt skjedd hos oss! Er det muligt!? Synes dere har opplevd nok av oppoverbakke!! Håper ting ordner seg og er spennt på å høre hvordan det går videre!

Ellers må jeg bare tilføye at samboer og jeg ikke alltid er like enig i interiør, men så lenge det er rom for kompromiss så ender det som oftest i at vi begge får det slik vi aller mest ønsker ;)
Ellers har vi nokså lik smak, liker ting som vises igjen =)
Men måtte få roet han ned når han ønsket seg milevis med Neon belysning i blått, grønt og rosa langs lister og i hvitevarer. Litt vell ekstremt for min smak =)

Hvit Pepper sa...

Tusen takk for tilbake melding:)
Forskjellen på taksteinene vises ikke så veldig godt, litt vanskelig å få frem på bildet, og varierer litt med lyset og.
Men når en vet det, ser en det veldig godt. Håper vi blir enige om å bytte;)

Vi bygger et ferdighus fra Hellvik Hus, og det er byggelederen som er problemet ja.
Foreløpig har hun ikke gjort noen sikkelig grove feil ( ikke som vi har oppdaget enda ihvertfall), men det har vært rot, feilbestillinger, feil beskjeder, ingen besjeder, direkte løgner vi har tatt henne i, o.l hele veien.
Forferdelig slitsomt, når en må dobbeltsjekke hvert eneste steg igjennom hele prossessen.
Hadde det ikke vært for de utrolig dytige snekkerene vi har, vet jeg ikke helt hvordan dette bygge året hadde blitt. De har virkelig tatt ansvar, og selv kontaktet elektriker, rørlegger, trappefirma osv for å rette opp i ting og beskjeder som stadig er feil.
Så foreløpig går det mest på små ting som feil takstoler, trapp, gavlstein, tak innvendig, dører osv., i tillegg til at folk får feil beskjeder, ting ikke blir bestilt før det er for sent, og når det kommer er det feil, eller det har mangler,for vi har ikke fått beskjed om at det må bestilles i tillegg o.l
Kunne sikkert ramset opp en hel del mer..he,he..men regner med du ser tendensen;)
Vi regnet med at det ville bli noe rot altså, men så ille hadde vi ikke trodd det ble.
Snekkerene våre er faktisk så misfornøyde, at vårt hus blir det siste de kommer til å bygge for Hellvik Hus.
Vi har også fått samme tilbakemeldinger fra andre som har bygget med dem de siste to årene, så det er visst ikke et enestående tilfelle dessverre.
Så vi håper vi slipper noen store feil fremover, men det er litt trist å måtte forandre på det vi egentlig ønsker, fordi ting er feil, og tar ekstra tid om en skal rette på det.
Ble langt dette, men håper det ble noenlunde forståelig;)
Ha en fin tirsdag:)

Hvit Pepper sa...

Hi,hi..mangler noen K'er her og der ser jeg..den er litt trasig, men håper du skjønner poenget allikevel;)