tirsdag 29. desember 2009

Våre valg av golv er endeleg tatt

Eg hadde ganske tidleg eit ønskje om det kvite laminatgolvet frå IKEA på soveromma og loftstova. Golvet kostar 65,- kr kvadratmeteren og passar utmerket til lommeboka. Kvaliteten er nok ikkje på linje med Pergo sine golv, men slitasjen og bruken av golvet er minimal i forhold til stove og kjøkken. Espen var tvilsom til golvet i starten, men når han fekk sjå det i butikken likte han det godt han også.
Tundra gulv, klikkfunksjon. IKEA.
Verre var det å avgjere golvet på stove og kjøkkenet. Vi ville ha noko meir slitesterkt enn det golvet som vert oppe. Samstundes var vi i tvil om vi skulle ha laminat eller parkett fordi golvet er i 1.etasje og vi har ikkje innlagt golvvarme. Spørsmålet då vart om laminat vart for kaldt sjølv om det var det beste valget med tanke på at vi har små born. Vi landa på laminat.

Så var det å finne eit golv som ikkje var for dyrt. Vi fant eit golv frå Pergo Silver i serien Domestic Plus type Hvit antikk eik, planke. Link her. Det kostar kr 198,- pr kvadratmeter hjå ein byggeforhandlar her på Osterøy. Kan nevne at hjå Montér kosta det 103 kr meir. Dette golvet var høgaktuelt inntil vi fant golvet over frå Megaflis. Eggo vivo wintage wood, kr 149 kr pr kvadratmeter. Bilete viser ikkje heilt slik det eigentleg er. Det har litt antikk utsjånad slik som golvet frå Pergo. No har vi altså ein ting mindre å tenke på :-)

4 kommentarer:

MissMette sa...

Tusen takk Torill for koselig hilsen :o) Formen er litt bedre og skal se om jeg får lagt ut et nytt innlegg ganske så snart :o)
Kjempefine gulv dere har valgt. Så enig med deg, det trenger ikke koste skjorta for et vakkert gulv. Likte veldig godt Tundra gulvet fra IKEA. Koselig å feire jula hjemme og skape sin egen tradisjon. Vi også bruker grøt på lillejulaften, en koselig tradisjon syns jeg.

Leste også det du hadde skrevet om diffusjonssperre på badet. Ikke lett dette med forskjellige meninger og lover. Tar meg med dette i tilfelle vi skulle bygge eller renovere en gang. Farger er heller ikke bare lett. Det er lett å si at det og det er fint, men når man står midt oppi det er det ikke lett, det vet jeg alt om :o)) syns du har funnet fine farger jeg… Ønsker deg en fortsatt fin romjul og gleder meg til å følge med utover i 2010. Klem fra Mette

Lakka sa...

Så deilig å være ferdig med gulvvalget!:-) Hvite gulv er superlekkert!! Gleder meg til å se det ferdig lagt;-)

God Nyttårsfeiring!


Lakka

Anette sa...

Hei. Har vært inne og kikket på bloggen din siden vi skal bygge selv. Lurte på siden det nå begynner og bli en stund siden dere la gulv, hvordan gulvene har holdt seg? Vingler veldig mellom den pergo typen dere har valgt også en dyrere type. Hvordan ser det ut i dag?

Torill sa...

Anita: I og med du ikkje har blogg så får eg kommentere innlegget.

Golvet frå MegaFlis har holdt seg kjempefint, har ingenting å seie på det og er kjempenøgd. IKEA-golv av billig kvalitet er eit herk å kutte, vil ikkje anbefale det. KJem det litt vatn på som får ligge så vises det.